ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μανιτάρια πλευρώτους ψητά

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά



Υλικά για 6 άτομα

10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλετε)
ρίγανη
θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ανάβετε το γκριλ. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζετε το κομμένο σκόρδο παντού.
Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχετε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τα μανιτάρια στο ταψί, πάνω από τα σκόρδα.
Ψήνετε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
Γυρίζετε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζετε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρω στα 15 λεπτά.
Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνετε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη
[χθες 12:13]  Στριφτή πατατόπιτα με δυόσμο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:41:11]