ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Τυροπιτάκια με σπανάκι

Τυροπιτάκια με σπανάκι



Υλικά για 6 άτομα

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
14 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 φρυγανιές τριμμένες
120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο επιπλέον
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάτε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και μετά ψιλοκόβετε
Σε ένα μπολ ρίχνετε το σπανάκι, τη φέτα, το αβγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ' τη γέμιση από το σπανάκι στην άκρη του φύλλου.
Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα τυυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 22:56]  Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και...
[χθες 23:08]  Κανελόνια με πιπεριές και κιμά
[χθες 23:10]  Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο
[χθες 12:01]  Μπισκότα τύπου Oreo
[χθες 15:21]  Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο
[χθες 22:54]  Τσιπς γλυκοπατάτας
[χθες 22:20]  Φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα
[χθες 23:10]  Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [05:03:31]