ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πασχαλινά μπισκότα με σιμιγδάλι

Πασχαλινά μπισκότα με σιμιγδάλι



Υλικά για 25 μπισκοτάκια

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. Ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 σφηνάκι λιμοντσέλο
12-15 κερασάκια γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού ή το λιμοντσέλο.
Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα μπόλ και δουλεύουμε με το χέρι να γίνει ένα σώμα. Μην ανησυχείτε για την υφή, είναι φυσιολογικό να τρίβεται ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ανάμεσα στα χέρια και στρώνουμε σε λαδόκολλα αραιά γιατί απλώνουν.
Κόβουμε τα κερασάκια στη μέση και τοποθετούμε ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε μπισκότου.
Ψήνουμε για 15' με 20' λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Όσο είναι ζεστά θρυμματίζονται, οπότε προσέχουμε πολύ, να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 22:56]  Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και...
[χθες 23:08]  Κανελόνια με πιπεριές και κιμά
[χθες 23:10]  Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο
[χθες 12:01]  Μπισκότα τύπου Oreo
[χθες 15:21]  Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο
[χθες 22:54]  Τσιπς γλυκοπατάτας
[χθες 22:20]  Φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα
[χθες 23:10]  Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:56:34]