ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά



Υλικά

Για το ρύζι: 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακάς
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
1 κ.σ. άνηθος
5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

Για τις αγκινάρες: 10 μέτριες φρέσκες αγκινάρες

Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Πάπρικα σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τις καρδιές τους σε νερό με λεμόνι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να κοχλάσει, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις αγκινάρες για μισή ώρα με 40' λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ρύζι και τον άνηθο.
Συμπληρώνουμε τον ζωμό ζεστό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας το ρύζι να βράσει για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με μια πετσέτα να τραβήξει τα υγρά.
Τα υλικά του πιάτου θα είναι έτοιμα σχεδόν ταυτόχρονα. Γεμίζουμε τις καρδιές με μια καλή ποσότητα ρύζι, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

πηγή: IEFIMERIDA.GR




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:21]  Γιαουρτοζελέ με φράουλες
[χθες 11:30]  Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο
[χθες 12:07]  Πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και...
[χθες 10:10]  Πατάτες ογκραντέν
[χθες 22:57]  Μουσακάς παραδοσιακός
[χθες 22:44]  Σπιτικά corn dogs
[χθες 12:08]  Τορτελίνια με μελιτζάνες και κρέμα...
[χθες 13:19]  Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [19:30:51]