ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κολιοί στο φούρνο με πατάτες

Κολιοί στο φούρνο με πατάτες



Υλικά για 4 άτομα

4 κολιοί καθαρισμένοι
3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C.
Τοποθετείτε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι.
Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια να καλυφθούν μέσα και έξω.
Προσθέτετε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.
Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και τις βάζετε στο ταψί.
Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:13]  Κολιός πλακί στο φούρνο
[χθες 17:56]  Ψητό κοτόπουλο με ρυζοσαλάτα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [15:20:12]