ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Τυρόπιτα περέκ

Τυρόπιτα περέκ



Υλικά:

8 φύλλα περέκ
200 γρ. μαλακιά φέτα σε κομματάκια
100 γρ. μυζήθρα
200 γρ. βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω. Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (όπως την ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε. Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω. Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.

Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:21]  Γιαουρτοζελέ με φράουλες
[χθες 11:30]  Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο
[χθες 12:07]  Πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και...
[χθες 10:10]  Πατάτες ογκραντέν
[χθες 22:57]  Μουσακάς παραδοσιακός
[χθες 22:44]  Σπιτικά corn dogs
[χθες 12:08]  Τορτελίνια με μελιτζάνες και κρέμα...
[χθες 13:19]  Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [19:34:04]