ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια

Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια



Υλικά

700 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες ή γάμπαρες Αμβρακικού
1/2 κιλό σπαράγγια εποχής
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλίτσα μπούκοβο
Χυμός 1/2 λεμονιού
Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε βραστό νερό βράστε τα πλυμένα και κομμένα σπαράγγια για 2 λεπτά
Περάστε τα από κρύο νερό και σκουπίστε τα
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο
Ρίξτε τα σπαράγγια και ροδίστε τα για 2-3 λεπτά
Βγάλτε τα στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε ελαφρά τις γαρίδες καθαρισμένες, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, ροδίστε ελαφρά για 2 λεπτά
Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και αφήστε να σιγοβράσουν οι γαρίδες για 2 λεπτά το πολύ
Προσθέστε και τα σπαράγγια στο τηγάνι, ρίξτε τον χυμό 1/2 λεμονιού, σιγοβράστε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά
Ετοιμο! Γαρνίρετε με κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο


Πηγή: | iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:21]  Σπιτικά μπισκότα σοκολάτας
[χθες 10:45]  Σπαγγέτι με τόνο και κόκκινη σάλτσα
[χθες 10:20]  Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
[χθες 17:00]  Βραδινό φαγητό: Είναι μύθος ή όχι...
[χθες 10:29]  Κοτόπουλο με πορτοκάλι
[χθες 09:29]  Κοτόπουλο κοκκινιστό με πέννες
[χθες 09:49]  Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
[χθες 10:37]  Μοσχάρι κοκκινιστό








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [12:04:59]