ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ταρτάκια μανιταριών

Ταρτάκια μανιταριών



Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. φρέσκια ζύμη κουρού
200 γρ. λευκά μανιτάρια
150 γρ. πλευρώτους
100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 αβγά
140 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. γάλα
100 γρ. μπλε τυρί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε αρχικά με ένα βρεγμένο πανάκι τα μανιτάρια και πλένετε τα λευκά μανιτάρια.
Τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά και τα κόβετε σε φέτες.
Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε μία ταρτιέρα.
Απλώνετε τη ζύμη κουρού και την κόβετε με ένα κουπ - πατ, στο ιδανικό μέγεθος για ταρτάκια.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε πιπέρι και σωτάρετε, σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Βάζετε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Βάζετε με ένα κουτάλι στα ταρτάκια τη γέμιση με τα μανιτάρια.
Ρίχνετε από πάνω το μπλε τυρί σε κομματάκια και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνετε τα ταρτάκια, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε ζεστά.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[16:00]  Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα αβοκάντο...
[15:15]  Σαλάτα και δίαιτα είναι δύο έννοιες...
[11:50]  Να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
[χθες 11:33]  Σαλάτα με φακόρυζο
[χθες 09:28]  Κεφτεδάκια στο φούρνο
[χθες 12:04]  Μπιφτέκι κοτόπουλο με παρμεζάνα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [18:03:50]