ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο γκριλ

Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο γκριλ



Υλικά για 6 άτομα

6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο λευκό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι (για τη σάλτσα)
4 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
250 (για τη σάλτσα) σάλτσα τομάτας
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σ' ένα μπολ τη σάλτσα τομάτας, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Απλώνετε τις μπριζόλες σε σχάρα ή σε ταψί και τις ψήνετε σε δυνατό γκριλ για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, 10-12 λεπτά για να ψηθούν καλά.
Μόλις είναι έτοιμες τις αλείφετε και από τις δυο πλευρές με την μαρινάδα και τις αφήνετε στο γκριλ για 20-30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
Τις σερβίρετε σε πιατέλα και τις συνοδεύετε με σαλάτα.
Αν θέλετε μπορείτε να βράσετε την υπόλοιπη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά και μόλις συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ, τη σερβίρετε ξεχωριστά ως σάλτσα.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 22:55]  Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα
[χθες 13:25]  Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες
[χθες 09:56]  Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
[χθες 22:55]  Αβγά ψητά σε φωλιές ψωμιού
[χθες 12:21]  Γιαουρτοζελέ με φράουλες
[χθες 11:30]  Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο
[χθες 12:07]  Πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και...
[χθες 10:10]  Πατάτες ογκραντέν








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [08:31:13]