ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ψητή γαλοπούλα

Ψητή γαλοπούλα



Υλικά

1 μικρό στικ βούτυρο
Διπλό στήθος γαλοπούλας, βιολογικής
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ολόκληρα σκόρδα και 1 κρεμμύδι στα 4
Λίγο μπούκοβο και κύμινο

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 230 βαθμούς
Τοποθετήστε το διπλό στήθος γαλοπούλας σε ταψάκι, αλάτι και πιπέρι


Ψιλοκόψτε τα αρωματικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό)


Σε μπολάκι αναμείξτε τα αρωματικά, κύμινο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, σκόρδο με το μαλακό βούτυρο


Με τα δάχτυλα στριμώχνουμε από αυτό το μίγμα κάτω από την πέτσα της γαλοπούλας
Αρχίστε ξανά, βάλτε μπόλικο μέσα από την πέτσα και έξω, παντού
Βάλτε δενδρολίβανο και σκόρδο-κρεμμύδι στο ταψάκι, αν θέλετε


Ψήστε τη γαλοπούλα, με αλουμινόχαρτο κατά προτίμηση, για αρχή
Στα 30 λεπτά μειώστε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε συνολικά για 1 ως 1 1/2 ώρα
Βγάλτε το αλουμινόχαρτο στο τέλος, να ροδίσει η πέτσα, έτοιμο!


Πηγή: | iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση












Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [12:35:29]