ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασόλια

Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασόλια



Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μικρούς κύβους
500 γρ. φασόλια χάντρες
1 συσκευασία κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
100 γρ καρότο σε κύβους
100 γρ. σέλερι σε κύβους
200 ml κόκκινο κρασί
400 ml ζωμός βοδινού
500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 δαφνόφυλλο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Στεγνώνετε το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σ' ένα μπολ, ανακατεύετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο.
Βράζετε τα φασόλια με το δαφνόφυλλο σε χαμηλή φωτιά για 30'.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφήνετε να κάψει καλά.
Βάζετε τα κομμάτια του κρέατος λίγα λίγα, με τρόπο που να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, και τ' αφήνετε να ψηθούν εξωτερικά.
Στο ίδιο σκεύος, βάζετε το μείγμα με τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι, προσθέτετε τη ζάχαρη, το πιπέρι, αλατίζετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν.
Θα χρειαστούν 15' περίπου. Σβήνετε με το κρασί, δυναμώνετε τη φωτιά κι όταν το μείγμα αρχίζει να δένει, προσθέτετε την ντομάτα και τα φασόλια κι αφήνετε να βράσουν για 20'.
Προσθέτετε το κρέας και ολοκληρώνετε το μαγείρεμα σε 30', σε φωτιά χαμηλής έντασης χωρίς καπάκι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τη γραβιέρα και σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Φριτάτα µε πατάτες και τυρί
[χθες 23:10]  Φοκάτσια με ντοματίνια
[χθες 14:05]  Τυρόπιτα περέκ
[χθες 01:00]  Μπιφτέκια λαχανικών
[χθες 01:00]  Λουκουμάδες μήλου
[χθες 01:00]  Πατάτες γεμιστές με αβγό και...
[χθες 01:00]  Τυρόπιτα στριφτή
[χθες 12:52]  Λεπτή τάρτα λεμόνι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:32:00]