ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κρέας ταλιάτα, ζουμερό

Κρέας ταλιάτα, ζουμερό



Tagliata στα ιταλικά σημαίνει «φέτα». Η ταλιάτα μοσχάρι είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας και έγινε αγαπημένο των Ελλήνων.

Μυστικά για καλό ψήσιμο και επιτυχία

1. Να είναι ένα χοντρό κομμάτι κρέας ώστε να καλοψηθεί εξωτερικά και να μείνει ζουμερό εσωτερικά, 4-5 εκατοστών πάχους


2. Η μέθοδος ψησίματος είναι καθοριστική. Βάλτε το κρέας σε τηγάνι ή μπάρμπεκιου χωρίς λάδι, αλάτι ή ο,τιδήποτε άλλο. ΜΗΝ τσιμπήσετε ή ανοίξετε το κρέας σε καμία περίπτωση. Ψήστε το 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το αν το τρώτε καλοψημένο ή ελαφρά ροζέ ή κόκκινο.

3. Μόνο όταν ψηθεί το κρέας μπορείτε να το κόψετε σε ταλιάτα και να ρίξετε αλάτι και πιπέρι

4. Το ιδανικό σερβίρισμα: το καλύτερο είναι με σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα συν μερικές σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο πάνω στη ρόκα και άφθονο φρεσκοτριμένο πιπέρι

Πηγή: | iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:13]  Κολιός πλακί στο φούρνο
[χθες 17:56]  Ψητό κοτόπουλο με ρυζοσαλάτα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [15:17:59]