ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Καρμπονάρα με μπρόκολο

Καρμπονάρα με μπρόκολο



Υλικά


250 γραμμάρια μπέηκον
200 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γραμμάρια μακαρόνια ριγκατόνι
300 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολο
4 αυγά
150 γραμμάρια παρμεζάνα
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμόνι


Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίστε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο πράσο, το μπέηκον σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο σκόρδο -Αφήστε να σκορπίσει αρώματα
Στο μεταξύ, σε καυτό και αλατισμένο νερό βράστε τα ριγκατόνι al dente
Πριν τα μακαρόνια, βράστε σε αυτό το νερό το μπρόκολο για 2 λεπτά
Σουρώστε τα μακαρόνια και το μπρόκολο ξεχωριστά -Μη πετάξετε το νερό
Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και την τριμμένη παρμεζάνα να γίνει μια ωραία κρέμα
Στο βαθύ τηγάνι ρίξτε τα ριγκατόνι και στη συνέχεια αυτή την κρέμα -Σιγοβράστε για λίγο, αναμείξτε απαλά, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και επιπλέον παρμεζάνα και γευθείτε την υπέροχη αυτή καρμπονάρα!


Πηγή: | iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 16:00]  Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα...
[χθες 15:15]  Σαλάτα και δίαιτα είναι δύο...
[χθες 11:50]  Να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
[χθες 11:33]  Σαλάτα με φακόρυζο
[χθες 09:28]  Κεφτεδάκια στο φούρνο
[χθες 12:04]  Μπιφτέκι κοτόπουλο με παρμεζάνα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [12:12:52]