ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σαλάτα γουόλντορφ

Σαλάτα γουόλντορφ



Υλικά για 4 άτομα

½ φλ. καρυδόψιχα τεμαχισμένη
4 κοφτές κουταλιές γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
1 κουταλιά μαγιονέζα
1 κουταλιά Sour Cream
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
2 μικρά μήλα
2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα, σε πολύ λεπτά φετάκια
4 χούφτες ανάμικτα μαρουλόφυλλα τεμαχισμένα
50 γρ. Blue Cheese θρυμματισμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καβουρδίζετε ελαφρά την καρυδόψιχα ανακατεύοντάς τη συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και την αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο.
Βάζετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη σάουαρ κριμ και 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι να σμίξουν. Ελέγχετε το αλατοπίπερο.
Κόβετε τα μήλα σε κύβους 2½ εκ. περίπου, τα βάζετε σε ένα μπολ, τα ραντίζετε με 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε το σέλινο και την καρυδόψιχα και τα ανακατεύετε.
Απλώνετε τα μαρουλόφυλλα σε μια πιατέλα ή 4 ατομικά πιάτα, βάζετε από πάνω το μίγμα των μήλων και σκορπάτε απάνω το θρυμματισμένο τυρί.
Ραντίζετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ πριν τη σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 22:55]  Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα
[χθες 13:25]  Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες
[χθες 09:56]  Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
[χθες 22:55]  Αβγά ψητά σε φωλιές ψωμιού
[χθες 12:21]  Γιαουρτοζελέ με φράουλες
[χθες 11:30]  Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο
[χθες 12:07]  Πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και...
[χθες 10:10]  Πατάτες ογκραντέν








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [08:30:12]