Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 22:43      12°-17° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Λαζάνια με σπανάκι

Λαζάνια με σπανάκι



Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
6 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
80 ml ελαιόλαδο
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1/2 κρεμμύδι ξερό
2 γαρίφαλα
μοσχοκάρυδο
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό βράζετε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα σουρώνετε.
Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά χόρτα και σοτάρετε για 6-7 λεπτά.
Προσθέτετε αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.
Λαδώνετε ελαφρώς τον πάτο του ταψιού και τον καλύπτετε με μια στρώση από τα λαζάνια.
Σκορπίζετε από πάνω τη μισή δόση από τα χορταρικά και πασπαλίζετε με το μισό τυρί.
Βάζετε άλλη μια στρώση από λαζάνια, τα υπόλοιπα χορταρικά και το υπόλοιπο τυρί.

Για τη μπεσαμέλ

Καρφώνετε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα μέχρι να ζεσταθεί.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι. Με σύρμα ανακατεύετε ζωηρά να ψηθεί το αλεύρι.
Αφαιρείτε το κρεμμύδι από το γάλα και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα στην κατσαρόλα με το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα ώστε να μην σβολιάσει το γάλα.
Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα ελαφρώς να κρυώσει και ρίχνετε το αυγό.
Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί, ρίχνετε και το τυρί και ανακατεύτετε.
Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω στα λαζάνια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[04:00]  Η Ελλάδα σε ένα... βάζο με ελιές και...
[01:00]  Σπιρουλίνα: Γιατί θεωρείται «υπερτροφή»
[χθες 15:45]  Οι άνθρωποι και η σοκολάτα: μια...
[χθες 01:00]  Μοσχαράκι με μπρόκολο, ασιατική...
[χθες 12:51]  Κρεατόσουπα του χειμώνα
[χθες 23:11]  Κρασάτο κοτόπουλο κατσαρόλας
[χθες 01:00]  Μπισκότα τυριού
[χθες 01:00]  Καλτσόνε με τυρί και ζαμπόν








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [22:43:39]