ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σουηδικό κέικ kladdkaka

Σουηδικό κέικ kladdkaka



Υλικά για 8 άτομα

200 γρ. αμύγδαλα και κουκουνάρι
180 γρ. αλευρι
4/5 φλ. βούτυρο
1 1/5 φλ. ζάχαρη
2/5 φλ. κακάο
2 κουταλάκια βανίλια
2 κουταλάκια καφές εσπρέσο
3 αβγά
1 κουταλάκι λικέρ (kahlua)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C.
Βάζετε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Λιώνετε το βούτυρο, απομακρύνετε από τη φωτια και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και τον εσπρέσο.
Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.
Τέλος προσθέτετε και το λικέρ.
Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνετε το κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά.
Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό και κολλώδες στη μέση όταν θα βγει από τον φούρνο.
Αφήνετε για μια 1 ώρα έξω από το φούρνο.
Το σερβίρετε ζεστό ή το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το σερβίρετε κρύο με παγωτό



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 23:08]  Κανελόνια με πιπεριές και κιμά
[χθες 23:10]  Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο
[χθες 12:01]  Μπισκότα τύπου Oreo
[χθες 15:21]  Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο
[χθες 22:54]  Τσιπς γλυκοπατάτας
[χθες 22:20]  Φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα
[χθες 23:10]  Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα
[χθες 11:17]  Σνίτσελ γαλοπούλας με κρέμα...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [00:58:29]