Κυριακή 21 Οκτωβρίου 11:55      12°-24° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ



Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό πανσέτα

Για τη σάλτσα BBQ

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κοφτό, πιπέρι καυτερό, κόκκινο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
4 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
4 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε αρχικά τη σάλτσα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30 - 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, θα την αφήσετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.
Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες. Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει.
Κόβετε το κρέας σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε με ρύζι.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 23:21]  Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο
[χθες 01:00]  Πένες με μπρόκολο
[χθες 11:00]  Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας
[χθες 12:56]  Ψαρόσουπα λεμονάτη
[χθες 11:07]  Εύκολη τάρτα με καραμελωμένα μήλα
[χθες 06:30]  Μπουκάλι κρασί Romanee-Conti...
[χθες 01:00]  Σαλάτα με φακές
[χθες 12:49]  Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [11:55:37]