Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 16:36      6°-14° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πάτρα:Παγκόσμια αστέρια για δύο μπίρες

Πάτρα:Παγκόσμια αστέρια για δύο μπίρες



Μετά τις βραβεύσεις στην Ελλάδα, οι συνταγές του Πατρινού Γιώργου Ντάνου, διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας «GREAT TASTE 2018» και κατατάχθηκαν δύο από τις καλύτερες του κόσμου. Συγκεκριμένα η «De'KA 5» κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια και η «ΑΜΜΟΥΣΑ» κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι.
Οι μπίρες του Πατρινού οικοζυθοποιού κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 12.600 περίπου προϊόντα από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν και ελάχιστες ελληνικές μπίρες έχουν βραβευτεί σε αυτόν τον θεσμό. Ο θεσμός Great Taste Awards είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός διαγωνισμός, όπου 500 έμπειροι και καταξιωμένοι κριτές στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών αξιολογούν τα προϊόντα.
«Νοιώθω μεγάλη τιμή για τη διάκριση σε αυτό το διαγωνισμό της γευσιγνωσίας. Αποτελεί μεγάλη αξία για μένα και μόνο ότι τις συνταγές μου τις γεύτηκαν και τις αξιολόγησαν διακεκριμένοι άνθρωποι στον χώρο της γευσιγνωσίας. Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει, ότι μπορείς να καταφέρεις αυτό που στοχεύεις και αυτό που ονειρεύεσαι, αρκεί να είσαι προσηλωμένος, συνεπής γεμάτος όρεξη για μάθηση και όρεξη για δημιουργία» δήλωσε στην «Π» ο βραβευμένος οικοζυθοποιός.
Οι συνταγές του Γ. Ντάνου έχουν απασχολήσει αρκετούς ανθρώπους, περιοδικά αλλά και ιστοσελίδες (τόσο στην Ελλάδα τόσο και στο εξωτερικό), στον χώρο της γευσιγνωσίας και ο ίδιος έχει βάλει σαν στόχο να αλλάξει τα δεδομένα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε την μπίρα και να μας τονίσει ότι η μπίρα δεν συνδυάζεται με το φαγητό μόνο ρίχνοντάς την μέσα σε αυτό.
«Σκοπός μου είναι να είμαι και εγώ μέσα σε αυτή την εξέλιξη που έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την ποικιλία των γεύσεων της μπίρας. Ετσι ο κόσμος θα καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει τη δυνατότητα να σου δίνει απλόχερα μία παλέτα αισθήσεων» μας είπε ο Γ. Ντάνος. Και πρόσθεσε: «Ολες οι μπίρες είναι καλές, όλες έχουν τη δικιά τους αξία, αλλά γίνονται ακόμη καλύτερες αν τις συνδυάσουμε με το κατάλληλο φαγητό ή τις πιούμε στην κατάλληλη θερμοκρασία».
  • >H «De'KA 5» κατηγορίας TropicalStout, είναι μια σκούρα μπύρα. Το χρώμα της είναι μαύρο με πυκνό καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Νερό, μαγιά, έξι διαφορετικά είδη κριθαριού και έξι από τους καλύτερους παγκοσμίως λυκίσκους κάνουν έναν μοναδικό συνδυασμό. Διακρίνονται απαλά αρώματα ψημένης βύνης, με νότες λυκίσκου. Το σώμα της είναι γεμάτο και η γεύση της μεστή, απαλή, γλυκιά, με χαμηλή ενανθράκωση, νότες σοκολάτας, καφέ και αποξηραμένων φρούτων. Η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή και ευχάριστα όξινη. Συνοδεύει το κόκκινο κρέας με γλυκιά ή πικάντικη σάλτσα και μπορεί επίσης να συνοδέψει άψογα πλατό τυριών ή ποικιλία με όστρακα. Εναλλακτικά θα μπορούσε κάλλιστα να συνδυαστεί και με λιωμένο κέικ ή σουφλέ σοκολάτας.
  • >Η «AMMOUSA» κατηγορίας English IPA, έχει κεχριμπαρένιο θολό χρώμα, με πυκνό λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Εχουν χρησιμοποιηθεί δύο λυκίσκοι σε μεγάλες ποσότητες ώστε να προσδίδουν πικράδα και ταυτόχρονα έντονα ανθικά αρώματα και αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, κίτρου και νεραντζιού. Το σώμα της είναι γεμάτο και η γεύση της μεστή, γλυκόπικρη με μέτρια ενανθράκωση και νότες καραμέλας. Η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή, ιδιαίτερη και ευχάριστη. Συνδυάζεται απόλυτα με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές και πικάντικες γεύσεις φαγητών πλουσίων σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[10:10]  Νέο Κατάστημα 1000 τμ ο Ανδρικόπουλος...
[χθες 10:07]  Διάκριση της INTERAMERICAN στον...
[χθες 09:18]  yellow: Δύο νέοι διαγωνισμοί...
[χθες 21:17]  Στην Κάτω Αχαϊα τα εγκαίνια του...
[χθες 10:10]  ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC και...
[χθες 20:34]  Παράταση στον διαγωνισμό...
[χθες 10:31]  Πάτρα: Η "Λευκή" Νύχτα ξαναέρχεται
[χθες 10:10]  Πιστοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:36:10]