Κυριακή 19 Αυγούστου 23:56      23°-36° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σαλάτα με γαρίδες

Σαλάτα με γαρίδες



Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. γαρίδες μέτριες προς μεγάλες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες με το κέλυφος, ωμές
2 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. γ. τζίντζερ, τριμμένο
2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
1 κ .σ. μέλι
3/4 φλ. τσ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

1 λόλα πράσινη
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 αβγά κομμένα στα τέσσερα
1/4 κ. σπανάκι baby
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές.
Βάζουμε σε μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε το τζίντζερ και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά, μετά τη χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη σόγια και το μέλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να τυλιχθούν οι γαρίδες με τη σάλτσα και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα κόβοντας τα σαλατικά.
Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σαλάτα.
Τη σερβίρουμε σε σαλατιέρα, με τις γαρίδες, τα αβγά και τη σάλτσα από πάνω.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[09:55]  Κις με τόνο και μπρόκολο
[01:00]  Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι
[χθες 16:08]  Γαριδομακαρονάδα στο τηγάνι
[χθες 12:40]  Μπριζόλα ταλιάτα
[χθες 01:00]  Bάφλες με πραλίνα
[χθες 12:28]  Λαχματζούν με κιμά από λουκάνικο...
[χθες 11:37]  Μπάμιες με χρωματιστές πιπεριές
[χθες 01:00]  Ομελέτα με κοτόπουλο και πιπεριές








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [23:56:51]