Τρίτη 23 Οκτωβρίου 02:58      12°-20° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Λαζάνια με λαχανικά και στρώσεις τυριών

Λαζάνια με λαχανικά και στρώσεις τυριών



Υλικά για 4 άτομα

18 φύλλα λαζάνια
500 γραμ. κατίκι
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
300 γραμ. κασέρι σε φέτες
2 κολοκύθια κομμένα σε καρέ
2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για τη σάλτσα

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′, μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το κατίκι με το κεφαλοτύρι. Τρίβουμε πιπέρι.
Στρώνουμε 6 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ και καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, το 1/3 των λαχανικών, το 1/3 των τυριών (κατίκι και κεφαλοτύρι) και το 1/3 από το κασέρι.
Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, κασέρι. Τελειώνουμε με κασέρι.
Καλύπτουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′-15′ επιπλέον.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 23:21]  Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο
[χθες 01:00]  Πένες με μπρόκολο
[χθες 11:00]  Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας
[χθες 12:56]  Ψαρόσουπα λεμονάτη
[χθες 11:07]  Εύκολη τάρτα με καραμελωμένα μήλα
[χθες 06:30]  Μπουκάλι κρασί Romanee-Conti...
[χθες 01:00]  Σαλάτα με φακές
[χθες 12:49]  Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [02:58:32]