ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πατάτες ογκρατέν με κρέμα

Πατάτες ογκρατέν με κρέμα



Είναι ένα πιάτο που τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι. Είτε για να συνοδεύσει κρέατα και κοτόπουλο, είτε μόνο με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά

800 γραμμάρια πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
70 γραμμάρια τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες
Ψιλοκόψτε το σκόρδο
Σε ταψάκι βάλτε μια στρώση πατάτες, απλώστε λίγα σκόρδα, λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο γάλα
Συνεχίστε με άλλη στρώση, σκόρδα, κρέμα κλπ.
Αλατίστε κάθε στρώση, ρίξτε πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
Ρίξτε από πάνω το τριμμένο τυρί
Ψήστε για 45 λεπτά


Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Ρολό κοτόπουλο γεμιστό
[χθες 11:58]  Μπριζόλα με μανιτάρια και σκόρδο
[χθες 01:00]  Μανιταρόπιτα με κασέρι
[χθες 10:17]  Κοτόπουλο σε λωρίδες, με σκόρδο
[χθες 01:00]  Κρέπες σοκολάτας
[χθες 23:10]  Λιγκουίνι με σκόρδο και λεμόνι
[χθες 01:00]  Παραδοσιακό παστίτσιο
[χθες 10:19]  Μακαρόνια βίδες με κιμά








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [09:35:15]