Δευτέρα 21 Μαΐου 22:06      17°-30° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο με πιπεριές

Κοτόπουλο με πιπεριές



Είναι η διάσημη συνταγή «Κοτόπουλο από τη χώρα των Βάσκων» και ονομάζεται έτσι γιατί βασίζεται στις γλυκιές κόκκινες πιπεριές και το τσίλι, σπεσιαλιτέ της περιοχής.

Υλικά

1 κοτόπουλο βιολογικό κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές + 1 κίτρινη +1 πράσινη
Λίγη πιπερίτσα τσίλι
700 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες
Θυμάρι φρέσκο, φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί


Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες
Σε κατσαρόλα βάλτε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο καλά
Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε το στην άκρη και στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
Προσθέστε τις πιπεριές και ροδίστε 5 λεπτά -Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης και ροδίστε ακόμη 10 λεπτά πριν ξαναβάλετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα
Ρίξτε το λευκό κρασί, το τσίλι, σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά
Ετοιμο! Σερβίρετε με βραστές πατάτες, σαλάτα, ή ρύζι


Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 16:20]  Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
[χθες 11:55]  ΕΦΕΤ: Ενίσχυση των ελέγχων σε φέτα...
[χθες 01:00]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 15:23]  Κρέας της στάμνας
[χθες 01:00]  Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με...
[χθες 01:00]  Αραβική σαλάτα φατούς
[χθες 11:06]  Γεμιστά πιτάκια με αρνίσιο κιμά...
[χθες 01:00]  Πολέντα με τυρί και ντομάτα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [22:06:09]