Κυριακή 21 Οκτωβρίου 16:34      12°-24° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο με πιπεριές

Κοτόπουλο με πιπεριές



Είναι η διάσημη συνταγή «Κοτόπουλο από τη χώρα των Βάσκων» και ονομάζεται έτσι γιατί βασίζεται στις γλυκιές κόκκινες πιπεριές και το τσίλι, σπεσιαλιτέ της περιοχής.

Υλικά

1 κοτόπουλο βιολογικό κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές + 1 κίτρινη +1 πράσινη
Λίγη πιπερίτσα τσίλι
700 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες
Θυμάρι φρέσκο, φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί


Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες
Σε κατσαρόλα βάλτε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο καλά
Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε το στην άκρη και στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
Προσθέστε τις πιπεριές και ροδίστε 5 λεπτά -Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης και ροδίστε ακόμη 10 λεπτά πριν ξαναβάλετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα
Ρίξτε το λευκό κρασί, το τσίλι, σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά
Ετοιμο! Σερβίρετε με βραστές πατάτες, σαλάτα, ή ρύζι


Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 23:21]  Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο
[χθες 01:00]  Πένες με μπρόκολο
[χθες 11:00]  Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας
[χθες 12:56]  Ψαρόσουπα λεμονάτη
[χθες 11:07]  Εύκολη τάρτα με καραμελωμένα μήλα
[χθες 06:30]  Μπουκάλι κρασί Romanee-Conti...
[χθες 01:00]  Σαλάτα με φακές
[χθες 12:49]  Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:34:59]