Δευτέρα 21 Μαΐου 22:04      17°-30° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κριθαρότο με γαρίδες και παλαιωμένη γραβιέρα

Κριθαρότο με γαρίδες και παλαιωμένη γραβιέρα



Υλικά

500γρ. γαρίδες
500γρ. κριθαράκι χοντρό
150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο θυμάρι φρέσκο
90ml κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό γαρίδας*
100γρ. γραβιέρα παλαιωμένη, τριμμένη
100γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Για το ζωμό γαρίδας
τα κεφάλια από 1 κιλό γαρίδες
100γρ. κρεμμύδι
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
60ml κονιάκ
1½ λίτρο νερό


Διαδικασία

Για το ζωμό γαρίδας: Σε κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Σβήνετε με το κονιάκ, προσθέτετε το νερό και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.

Σουρώνετε σε μεγάλο μπολ και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το θυμάρι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το κριθαράκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτετε σε δόσεις (4-5) το ζωμό γαρίδας, φροντίζοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση ζωμού πριν προσθέσετε την επόμενη.

Στη μέση της διαδικασίας ρίχνετε μέσα και τις γαρίδες. Τέλος, δένετε το κριθαρότο με τη γραβιέρα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγα φύλλα μαϊντανού.

πηγή: olivemagazine.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 16:20]  Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
[χθες 11:55]  ΕΦΕΤ: Ενίσχυση των ελέγχων σε φέτα...
[χθες 01:00]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 15:23]  Κρέας της στάμνας
[χθες 01:00]  Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με...
[χθες 01:00]  Αραβική σαλάτα φατούς
[χθες 11:06]  Γεμιστά πιτάκια με αρνίσιο κιμά...
[χθες 01:00]  Πολέντα με τυρί και ντομάτα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [22:04:25]