Τρίτη 22 Αυγούστου 10:13      22°-34° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό

Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό



Είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του χοιρινού, αλλά λίγο ξερό σαν κρέας επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος.

Η συνταγή που σας δίνω θα κάνει το ψαρονέφρι σας λουκούμι.

Υλικά

1/3 φλυτζανιού μέλι
1/3 φλυτζανιού σάλτσα teriyaki
3 κουταλιές σούπας ξανθή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές κέτσαπ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
2 ψαρονέφρια 1/2 κιλού το καθένα
Ρύζι για συνοδεία


Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ βάλτε τα 8 πρώτα υλικά και ανακατέψτε καλά
Τοποθετήστε τη μαρινάδα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και βάλτε μέσα τα δύο ψαρονέφρια
Βάλτε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή για μια νύχτα και γυρίστε τα κάπου κάπου
Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάδα αλλά μην την πετάξετε
Ψήστε το κρέας σε καυτό γκριλ ή καλύτερα σε μπάρμπεκιου για 20-35 λεπτά συνολικά
Περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα, κατά βούληση
Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με ρύζι


Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [10:13:43]