Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 07:51      5°-15° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Xοιρινό λεμονάτο με μουστάρδα

Xοιρινό λεμονάτο με μουστάρδα



Υλικά
1 χοιρινό ψαρονέφρι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή Dijon
1 πρέζα μπούκοβο
1 κιλό πατάτες ποιοτικές, Νάξου
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Λίγο χυμό λεμόνι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο φρέσκο
Λίγο μαϊντανό κομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Αλείψτε το ψαρονέφρι με τη μουστάρδα και λίγο μπούκοβο
Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τα σε κομμάτια
Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι
Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα πιρέξ και ρίξτε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο, μαϊντανό, μια πρέζα μπούκοβο -Ανακατέψτε τα όλα μαζί, πολύ καλά
Προσθέστε από πάνω το κρέας και το δενδρολίβανο
Ρίξτε το κρασί σε όλο το πιρέξ και προσθέστε λίγο, ελάχιστο νερό
Ψήστε για 1,5 ώρα
Αν δείτε ότι θέλει λίγο νεράκι, προσθέστε, αποκτήστε την άνεση με το φαγητό σας.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [07:51:58]