Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 22:37      8°-13° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Black forest σε ποτήρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Black forest σε ποτήρι από τον Άκη Πετρετζίκη



Συστατικά
Για τα κεράσια
100 ml γλυκό λευκό κρασί
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 στικ κανέλας
1 κλωναράκι θυμάρι
2 λοβοί βανίλιας ( χαραγμένοι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους)
600 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση

Για το crumble
160 γρ. βούτυρο
135 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, αλεσμένα
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το γλυκό κεράσι
Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη άχνη, το στικ κανέλας, το θυμάρι, τους λοβούς και τους σπόρους της βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεράσια. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Για το crumble
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C στον αέρα
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα που θα πάρουμε να μοιάζει με βρεγμένη άμμο
ΔΕΝ συνεχίζουμε το χτύπημα, δεν θέλουμε να πάρει τη μορφή ζύμης
Τυλίγουμε το μείγμα σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει λίγο
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και με γρήγορες κινήσεις βγάζουμε το μείγμα από τη μεμβράνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, σαν ψίχουλα
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα μας
Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Για το σερβίρισμα
Βάζουμε στον πάτο ενός ποτηριού το crumble
Από πάνω το γιαούρτι και από πάνω τα κεράσια
Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [22:37:02]