Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 17:59      9°-13° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ριζότο με το υπόλοιπο κοτόπουλο

Ριζότο με το υπόλοιπο κοτόπουλο



Υλικά
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4-6 φύλλα σόγιας
1 φλυτζάνι υπόλοιπο κοτόπουλο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλυτζάνι ρύζι Arborio
Ζωμό κότας σε καυτό νερό 4 φλυτζανιών
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο. Οταν ζεσταθεί ρίξτε τα φύλλα σόγιας να γίνουν crispy, για 20 δευτερόλεπτα. Αφήστε τα στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ροδίστε ελαφρά το κρεμμύδι, 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό
Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε ώσπου να απορροφηθεί, εντελώς, 2-3 λεπτά
Βάλτε το μισό νερό με ζωμό κότας, να απορροφηθεί επί 3-4 λεπτά
Συνεχίστε να βάζετε τον ζωμό ώσπου να απορροφηθεί εντελώς, ρίξτε αλάτι
Ο χρόνος βράσης του ριζότο πρέπει να είναι 25-28 λεπτά συνολικά
Ρίξτε το κοτόπουλο και ανακατέψτε, το ριζότο να είναι υγρό αλλά όχι νερουλό
Οταν σερβίρετε, ρίξτε από πάνω τα φύλλα σόγιας και την παρμεζάνα




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [17:59:58]