Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 19:53      9°-22° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μακαρονάδα με xωριάτικο κοτόπουλο από την Αργυρώ

Μακαρονάδα με xωριάτικο κοτόπουλο από την Αργυρώ



Υλικά Συνταγής
500 γρ. ζυμαρικά (μακαρόνια-χυλοπίτες) χωρίς γλουτένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χωριάτικο κοτόπουλο (κομμένο σε 8 κομμάτια)
φρέσκο δεντρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό τριμμένες φρέσκες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλο, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Περίπου για 8-10′. Το βγάζουμε σε πιατέλα.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5′-6′ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό κατά το ήμισυ, περίπου για 3-4′.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10′.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά που έχουν βράσει στη σάλτσα του κοτόπουλου σε πιατέλα, ακουμπάμε το κοτόπουλο επάνω και τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι.
Σερβίρουμε αμέσως.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [19:53:33]