Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 07:22      15°-27° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα

Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα



Συστατικά
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
300 γρ φέτα
300 γρ ανθότυρο
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1x1εκ.
10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα
πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
θυμάρι ξερό
σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.
Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.
Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.
Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα.



Από τον Άκη Πετρετζίκη




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [07:22:19]