Παρασκευή 24 Μαρτίου 22:05      9°-23° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα



Μπορεί να είναι σχεδόν απίθανο για έναν καταναλωτή να μπορέσει να καταλάβει δια γυμνού οφθαλμού, αν τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζει έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, όμως σήμερα, ολοένα και περισσότεροι είναι πιο υποψιασμένοι εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών.
Πρόσφατα, το Environmental Working Group (EWG) έφερε στο φως τη λίστα με τα πιο επιβαρυμένα από χημικά τρόφιμα για το έτος 2016.
Τα στοιχεία προέκυψαν από μελέτη, κατά τη οποία εξετάστηκαν 6.953 δείγματα τροφίμων, από το αρμόδιο Tμήμα Γεωργίας των ΗΠΑ. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, τα 3/4 περιείχαν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.
Κι αν νομίζετε πως με ένα καλό πλύσιμο ή και με το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών είστε "καλυμμένοι" κάνετε λάθος.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης του EWG, εντοπίστηκαν 146 διαφορετικά χημικά σε φρούτα και λαχανικά, που επέμειναν ακόμη και μετά το καλό πλύσιμο και το ξεφλούδισμα.

Tα 12 πιο επιβαρυμένα από χημικά φρούτα και λαχανικά για το 2016

1. Φράουλες
2. Μήλα
3. Νεκταρίνια
4. Ροδάκινα
5. Σέλερι
6. Σταφύλια
7. Κεράσια
8. Σπανάκι
9. Ντομάτες
10. Πιπεριές
11. Ντοματίνια
12. Αγγούρια

Ωστόσο, τα περισσότερα φυτοφάρμακα, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που εξετάστηκαν και σύμφωνα με το βάρος της, είχε η μέση πατάτα!



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [22:05:40]