Τρίτη 17 Οκτωβρίου 07:10      12°-26° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Cheesecake με κρέμα λάιμ

Cheesecake με κρέμα λάιμ



Υλικά
Μπισκότα σοκολάτας - 300 γρ.
Βούτυρο λιωμένο - 125 γρ.
Τυρί κρέμα - 450 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα - 1 κουτί
Αυγά - 2
Χυμός λάιμ - 250 ml
Ξύσμα από 3 λάιμ
Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ - 50 γρ.
Τριμμένη ινδική καρύδα - 100 γρ.
Αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας - 200 γρ.
Αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση
Τρίψτε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με λιωμένο βούτυρο.
Απλώστε τα σε μία στρογγυλή φόρμα με ελατήριο αφού πρώτα στρώσετε στο εσωτερικό της αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε τα στους 180ο C για 20 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά και χτυπήστε το μείγμα για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και το αλεύρι.
Χτυπήστε για λίγα λεπτά και αδειάστε το μείγμα στην φόρμα επάνω στα μπισκότα.
Ψήστε στους 180ο C για 40 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει, πασπαλίστε με την ινδική καρύδα και γαρνίρετε με τα αποξηραμένα φρούτα


*Από τον Βαγγέλη Δρίσκα





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [07:10:01]