Σάββατο 25 Μαρτίου 11:49      7°-19° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μπάρες σοκολάτας με ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη

Μπάρες σοκολάτας με ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη



Συστατικά
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
1 ½ κ.σ. μέλι
50 ml ουίσκι
90 γρ. μπισκότα
175 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κεράσια, βερύκοκα)
30 γρ. φουντούκια
30 γρ. φυστίκια Aιγίνης
1 κ.γ. σκόνη κακάο
κακάο για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Πάνω από την κατασαρόλα βάζουμε ένα αλουμινένιο σκεύος στο οποίο βάζουμε μέσα τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ και ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
Με το που λιώσει η σοκολάτα απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κακάο, το μέλι και το ουίσκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Όλο το μείγμα της σοκολάτας το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Χρειαζόμαστε ένα ταψί 20x25 εκ. το οποίο αλείφουμε με βούτυρο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μέιγμα στο ταψί και απλώνουμε μέχρι τις άκρες. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε ορθογώνιες μπάρες.

Tip
Τις μπάρες τις συντηρούμε στο ψυγείο! Μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας!




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [11:49:21]