Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 12:15      13°-25° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης



Υλικά
150 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
250 γραμμάρια λευκό εκλεκτό κρασί
Ζωμό κρέατος ή κότας

Εκτέλεση
Κόψτε το κρεμμύδι και ασπρίστε το στο βούτυρο, σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά
Ανακατέψτε καλά επί 5 λεπτά
Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να ροδίσει για λίγο, ανακατεύοντας καλά
Λυώστε το ζωμό σε πολύ ζεστό νερό
Ρίξτε το λευκό κρασί και δύο κουτάλες ζεστό ζωμό
Μόλις εξαερωθούν λίγο τα υγρά, ρίξτε καινούριο ζωμό
Λίγο πριν βράσει το ρύζι, διαλύστε τον κρόκο Κοζάνης σε λίγο καυτό ζωμό και ρίξτε τον στο τηγάνι
Ρίχνω υγρό, ανακατεύω συνέχεια -Αυτός είναι ο κανόνας του ριζότο
Όταν έχει βράσει βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε μαϊντανό, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
Δοκιμάστε και προσθέστε ό,τι χρειάζεται




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [12:15:08]