Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 15:39      9°-16° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο με μπύρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Κοτόπουλο με μπύρα από τον Άκη Πετρετζίκη



Συστατικά
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 κιλό κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο
7 κλ.θυμάρι μόνο τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4 και χωρισμένα στα "φύλλα" τους
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
50-70 γρ. ξύδι μπαλσάμικο (ανάλογα το ξύδι και τη γεύση σας)
50-100 γρ. μέλι (ανάλογα το μέλι και τη γεύση σας)
500 ml μαύρη μπύρα
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Λαδώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Το πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να πάει παντού το λάδι και το αλατοπίπερο.
Χωρίς να προσθέσουμε άλλο λάδι βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά.
Θα πάρει αρκετή ώρα και δεν πρέπει να παρανακατεύουμε το φαγητό στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα το κρέας μας.
Αν η κατσαρόλα είναι μικρή τότε το σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και έχει ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές τότε ρίχνουμε μέσα τη δάφνη, σβήνουμε με το ξύδι και με μία ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τα κομματάκια που τυχόν έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα ώστε να δώσουμε πιο ωραία γεύση στη σάλτσα μας.
Προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα και τα κρεμμύδια και 1 ζωμό και ανακατεύουμε και κλείνουμε με μια πλαστική μεμβράνη ή με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.
Στην περίπτωση της μεμβράνης κάνουμε 4 μικρές τρυπούλες με ένα μαχαίρι.
Βράζουμε για μια ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να βράσει καλά.
Στα τελευταία 10 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [15:39:20]