Κυριακή 22 Οκτωβρίου 22:11      12°-22° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μαρμελάδα πεπόνι

Μαρμελάδα πεπόνι



Υλικά για 1 κιλό μαρμελάδα
1 κιλό πεπόνι ώριμο και αρωματικό
1 πράσινο λεμόνι
1 κλωνάρι βανίλιας με σπόρους
½ μπουκάλι χυμό μήλου
½ κιλό ζάχαρη καστανή για μαρμελάδες

Εκτέλεση
Καθαρίστε το πεπόνι, πετάξτε τους σπόρους και κόψτε το σε κύβους
Πλύντε το λεμόνι και κόψτε το σε λεπτές φετούλες
Ανοίξτε τη βανίλια, πάρτε τους σπόρους
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το πεπόνι, προσθέστε το λεμόνι, τον χυμό μήλου και τον σπόρο βανίλιας
Ρίξτε και το άδειο κλωνάρι βανίλιας μέσα
Αφήστε να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο
Βγάλτε από το ψυγείο, προσθέστε τη ζάχαρη και βάλτε να βράσει για 20 λεπτά, σε ζωηρή φωτιά
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 35 λεπτά
Ανακατέψτε συχνά με ξύλινη κουτάλα
Ετοιμη!





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [22:11:24]