Σάββατο 21 Ιανουαρίου 08:36      3°-11° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


"Μεταμόρφωσαν" παλιά τράπεζα σε... μπιραρία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤ.)

"Μεταμόρφωσαν" παλιά τράπεζα σε... μπιραρία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤ.)



Μόνο στη Γλασκόβη συμβαίνουν αυτά: μια παλιά τράπεζα "μεταμορφώθηκε" σε μπιραρία και σερβίρει κλασική σκωτσέζικη red ale.
Το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο "Jestico + Whiles" παρέλαβε το κτίριο της παλιάς Commercial Bank of Scotland -χτίστηκε το 1920, σε σχέδια του James Miller- και το μετέτρεψε στο "Shilling Bar & Brewery", γωνία West George St και West Nile St, στη Γλασκόβη.
«Εργαστήκαμε προσεκτικά, για ν' αποκαλύψουμε τους αρχικούς εσωτερικούς χώρους, κι έχουμε επικαλύψει με σύγχρονα στοιχεία, που αντηχούν με τους κραδασμούς της πλούσιας ιστορίας του κτιρίου», τονίζει ο James Dilley, head of hospitality and interior design στο αρχιτεκτονικό γραφείο "Jestico + Whiles".
Τους 160 επισκέπτες αυτής της brewpub, όπως αναφέρει το ethnos.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποδέχεται η τοιχογραφία ενός αλυσοδεμένου επιβλητικού μονόκερου, του πιο εμβληματικού εραλδικού συμβόλου της Σκωτίας, την οποία φιλοτέχνησε ο Γλασκοβιανός καλλιτέχνης Gaz Mackay.
"Θραύσματα" της προηγούμενης ζωής του κτιρίου έχουν αποκαλυφθεί, καθαριστεί, κολόνες με πτυχώσεις πλαισιώνουν ένα ξυλόφουρνο.
Ο νέος απελευθερωμένος χώρος οδηγεί το μάτι σ' έναν μακρύ πάγκο του μπαρ, πίσω από τον οποίο οι χάλκινοι κάδοι ζυθοποιίας κάθονται σ' ένα ατσάλινο ικρίωμα.
Σ' ένα υπερυψωμένο επίπεδο, με ξύλινο πάτωμα, κουρτίνες σκηνής θεάτρου σηματοδοτούν ένα χώρο απόσυρσης από τα διερευνητικά βλέμματα.
Στο υπόγειο, οι αρχικές χοντρές ατσάλινες πόρτες των θησαυροφυλακίων οδηγούν στις τουαλέτες.
«Η φιλοσοφία -και φιλοδοξία- μας ήταν να δημιουργήσουμε τους καλύτερους χώρους φιλοξενία, με το να προσφέρουμε, με σέρβις από ειδικούς, το καλύτερο προϊόν, μέσα σ' ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, το οποίο έχει έντονη τη σφραγίδα του ντιζάιν. Αισθάνομαι ότι το "Shilling Brew Co." είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτού που στοχεύουμε», εξομολογείται ο Alexander Salussolia, managing director του ομίλου τροφίμων και ποτών "Glendola Leisure Group", στον οποίο ανήκει η καινούργια brewpub.
«Είναι το πρώτο βήμα μας σ' αυτή την αγορά... Στην αιχμή αυτής της εμπειρίας είναι η δική μας γκάμα από μπίρες. Σχεδιασμένες να τις απολαύσει ο ρέκτης, φρέσκες από την πηγή, ελάχιστα μέτρα από το σημείο όπου γίνεται η ζύμωση. Η Γλασκόβη ήταν για χρόνια πρωτοπόρα, όχι μόνο στο ντιζάιν, αλλά και στην μπίρα», υπογραμμίζει.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [08:36:16]