Τρίτη 24 Απριλίου 02:16      12°-22° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πατάτες ογκρατέν με σκόρδο και αρωματικά

Πατάτες ογκρατέν με σκόρδο και αρωματικά



Υλικά
1 κιλό πατάτες Νάξου
200 γραμμάρια τυρί Boursin με σκόρδο (στο σούπερ μάρκετ)
1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
Ελάχιστο βούτυρο, όσο ένα φουντούκι
1 ματσάκι σχοινόπρασο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
Τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι, σφιχτά
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί Boursin
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και το σκόρδο, ρίξτε τα στο μπολάκι
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο μπολάκι
Ρίξτε το υλικό πάνω από τις πατάτες
Αν οι πατάτες εξέχουν πολύ και κινδυνεύουν να καούν, προσθέστε μισό ποτήρι νερό
Βάλτε το ταψάκι σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Το ογκρατέν πρέπει να ροδοψηθεί, να μην καεί
Οταν βγει από τον φούρνο, ρίξτε από πάνω το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Συμβουλή καλοκαιρινή: Σερβίρετε το ογκρατέν μόνο με μια πράσινη σαλάτα




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση












Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [02:16:36]