Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 07:40      11°-23° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες



Συστατικά
400 γρ. ντομάτες (200 γρ. ψιλοκομμένες και 200 γρ. στον τρίφτη)
180 γρ. κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
10 φύλλα δυόσμο
6 - 7 φύλλα βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα 200 γρ. από τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα 200 γρ. από τις ντομάτες.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά (ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλέυρι.
Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα οι ντοματοκεφτέδες μας και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι ή τυροκαυτερή.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [07:40:09]