Τετάρτη 26 Ιουλίου 11:51      17°-30° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κριθαρότο σε μόλις 15

Κριθαρότο σε μόλις 15'



Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
λίγα μανιτάρια σε φέτες
λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
125 ml κρασί λευκό
χυμός από μισό λεμόνι
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο ζεστό
100 ml γάλα 3,5% λιπαρά ζεστό
πιπέρι
παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι "al dente".
Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.

Από τον Άκη Πετρετζίκη



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [11:51:46]