Τρίτη 30 Μαΐου 04:34      14°-25° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σπιτικές λεμονάδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπιτικές λεμονάδες από τον Άκη Πετρετζίκη




Για την κλασική λεμονάδα
1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι / lime
1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρη
3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό
γαρνιτούρα: φέτα λεμόνι / lime

Για τη λεμονάδα ginger
1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι
½ σφηνάκι (12,5 ml) σιρόπι ζάχαρης
3 σφηνάκια (75 ml) ginger beer
γαρνιτούρα: ζαχαρωμένο ginger & φλούδα λεμόνι

Για τη λεμονάδα mojito
1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός lime
1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρης
3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό
8 - 10 φύλλα δυόσμου
γαρνιτούρα: κορυφή δυόσμου

Για το σιρόπι ζάχαρης
Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε. Όταν η ζάχαρη έχει πια λιώσει αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.
Για τις λεμονάδες
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο.
Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Γαρνίρουμε και απολαμβάνουμε τη πιο δροσιστική και υγιεινή λεμονάδα.








Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [04:34:40]