Τρίτη 17 Οκτωβρίου 04:48      12°-26° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο στήθος στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα

Κοτόπουλο στήθος στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα



ΥΛΙΚΑ
80 γρ. ελαιόλαδο
2 τμχ. στήθος κοτόπουλου, με δέρμα
30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
60 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
5 γρ. χυμός λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα στην πέτσα του κοτόπουλου και να έχει σχεδόν ψηθεί εσωτερικά. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό και τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


*Από τον Γιάννη Λουκάκο



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [04:48:58]