Πέμπτη 25 Μαΐου 04:23      13°-23° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Τάρτα με κεράσια - Χωρίς ζύμη

Τάρτα με κεράσια - Χωρίς ζύμη



Υλικά
500 γραμμάρια κεράσια
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια γάλα
1 κλωνάρι βανίλια
175 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά

Εκτέλεση
Βάλτε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να βράσει
Ανοίξτε την βανίλια με ένα μαχαίρι, βγάλτε τα μαύρα σποράκια και προσθέστε τα στην κρέμα που βράζει
Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά
Βγάλτε και αφήστε να κρυώσει λίγο
Ανάψτε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
Σε μπολ ανακατέψτε τον ανθό αραβοσίτου, το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη
(Βάζουμε καλαμποκίσιο αλεύρι για να είναι πιο ελαφρύ το γλυκό μας και αέρινο)
Προσθέστε τα τρία αυγά και χτυπήστε με αυγοδάρτη
Προσθέστε την κρέμα που έχει κάπως κρυώσει
Ανακατέψτε καλά
Βουτυρώστε το ταψάκι και απλώστε λίγη ζάχαρη στον πάτο
Πλύντε καλά και τοποθετήστε τα κεράσια (με τα κουκούτσια) στον πάτο, να τον καλύψουν εντελώς
Ρίξτε προσεκτικά από πάνω την κρέμα
Ψήστε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά το ανώτερο




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [04:23:24]