Κυριακή 22 Οκτωβρίου 16:50      12°-22° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Εύκολη τυρόπιτα

Εύκολη τυρόπιτα



Συστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 ml γάλα
300 γρ. τυρί ένταμ
200 γρ. τυρί γκούντα
100 γρ. έμενταλ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 μικρά αυγά
πιπέρι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
10 κλ. φρέσκο θυμάρι μόνο τα φύλλα του
σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αλείφουμε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Απλώνουμε δύο φύλλα στον πάτο, αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει καλά.
Στρώνουμε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα τσαλακώνουμε, να είναι σαν ζαρωμένα ή σαν "πατσαβούρι" πριν τα βάλουμε στο ταψί μας. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με τα μισά φύλλα της συσκευασίας.
Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά μαζί με το θυμάρι και σκεπάζουμε τη πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατα τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει τη πίτα να παίρνει αέρα κατα τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.
Την χαράζουμε ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περιχύνουμε την πίτα προσεχτικά να πάει ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα.
Ρίχνουμε και το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Κουνάμε λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα.
Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί.
Σκεπάζουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μεχρι να ροδίσει καλά.


akispetretzikis.com




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [16:50:52]