Σάββατο 25 Μαρτίου 19:39      7°-19° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Τροφές που μεγαλώνουν την ένταση του καρκίνου του προστάτη

Τροφές που μεγαλώνουν την ένταση του καρκίνου του προστάτη



Το τυρί και τα λιπαρά κρέατα μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη.
Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας ''Gillings'' στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερους από 1.800 άνδρες από την Βόρεια Καρολίνα και τη Λουιζιάνα. Όλοι είχαν διαγνωστεί με καρκίνο προστάτη την περίοδο 2004-2009. Οι συμμετέχοντες είχαν ερωτηθεί για τις διατροφικές τους συνήθειες και άλλους παράγοντες υγείας την περίοδο της διάγνωσης του καρκίνου.
Όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών από τροφές, όπως τυριά και κρέατα, τόσο επιθετικότερος ήταν ο καρκίνος του προστάτη. Όμως, παρατήρησαν επίσης ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά, που εμπεριέχονται σε τροφές, όπως τα ψάρια και οι ξηροί καρποί, σχετίζονται με μικρότερη επιθετικότητα του καρκίνου του προστάτη.
''Μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά συντελεί σε αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα. Ωστόσο, παρατηρήσαμε ότι η σχέση μεταξύ των δύο παραγόντων ήταν πιο αδύναμη στους άνδρες που έπαιρναν στατίνες'' εξήγησε η Δρ Έμμα Αλλοτ, επίκουρη καθηγήτρια στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο και συγγραφέας της μελέτης.
Αυτή η παρατήρηση ίσως υποδεικνύει ότι οι στατίνες μειώνουν, δεν αναστρέφουν, την επίδραση των κορεσμένων λιπαρών στον καρκίνο του προστάτη.

Πηγή: YgeiasThemata.gr




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [19:39:43]