Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 21:13      11°-27° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ψαρονέφρι με ρύζι και ανανά

Ψαρονέφρι με ρύζι και ανανά



Υλικά
¼ κούπας σάλτσα σόγιας
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φιλέτα ψαρονέφρι
230 γρ ανανά, φρέσκο ή κονσέρβα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ ρύζι καστανό ή λευκό
μια πρέζα χοντρό αλάτι
λίγο βούτυρο

Διαδικασία
Σε μια σακούλα τροφίμων, βάζουμε τη σόγια, το πιπέρι και τα φιλέτα. Μαλάζουμε τα φιλέτα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 7 λεπτά, γυρνώντας τη σακούλα συχνά.
Όσο μαρινάρεται το κρέας, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζοντας λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τον ανανά και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βράζουμε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε ζεστά.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το ρύζι.

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [21:13:47]