Τετάρτη 24 Μαΐου 19:05      13°-24° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Παστίτσιο με πένες από την Αργυρώ

Παστίτσιο με πένες από την Αργυρώ



ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πένες με ρίγα
2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
αλάτι
Για τη σάλτσα κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 χωριάτικα λουκάνικα καθαρισμένα από το περίβλημα
1/4 φλ. κονιάκ
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
2 συσκευασίες ολόκληρες ντομάτες
1 πρέζα κανέλα
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για την εύκολη κρέμα
1 λίτρο
γάλα 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
4 κ.σ. μαργαρίνη
λίγο αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. κεφαλοτύρι
Για την κρούστα
1 μπάλα μοτσαρέλα ή 1/2 φλ. μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη
1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λιώσει ανακατεύοντας.
Για τη σάλτσα
Αλέθουμε τα λουκάνικα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε για 3-4'.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρουμε με τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τις ντομάτες σπασμένες. Βράζουμε για 10' και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κεφαλοτύρι στην κρέμα. Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε όλη τη σάλτσα κιμά σε μια στρώση. Βάζουμε φέτες μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα όλο το παστίτσιο.
Ψήνουμε για 15-20' στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.







Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [19:05:05]