Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 14:57      3°-10° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ψωμί: Ίδια νοστιμιά, αλλά χωρίς... πίεση!

Ψωμί: Ίδια νοστιμιά, αλλά χωρίς... πίεση!



Σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος μείωσης του αλατιού στο ψωμί, ενώ στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και οι συντεχνίες της Πάτρας και του Αιγίου.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Αχαΐας ενημερωτική εκδήλωση, κατά την οποία αρτοποιοί της Πάτρας και του Αιγίου ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα σε επιλεγμένα αρτοποιεία της περιοχής.
Η διευθύντρια διατροφικής πολιτικής του ΕΦΕΤ, Ειρήνη Τσιγαρίδα, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του προγράμματος και το πρωτόκολλο συνεργασίας που αποσκοπεί στη μείωση του αλατιού στο ψωμί, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, το 75-80% της καθημερινής πρόσληψης αλατιού από τον άνθρωπο προέρχεται από τα μεταποιημένα τρόφιμα, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό προέρχεται από το ψωμί.
Ο Α. ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγίου, Αριστείδης Τηλιγάδης, το πρόγραμμα θα έχει πιλοτική εφαρμογή και όσοι αρτοποιοί λάβουν μέρος, θα μειώσουν την περιεκτικότητα του αλατιού στο ψωμί και θα πάρουν ειδικό σήμα για το κατάστημά τους, ενώ θα καταγράφουν σε ερωτηματολόγια τις αντιδράσεις των καταναλωτών.
Ωστόσο, διατυπώνονται και ανησυχίες από την πλευρά επαγγελματιών, που φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει αλλοίωση της γεύσης και υποβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος των παραδοσιακών αρτοποιείων.
Τις ανησυχίες αυτές έσπευσε να διασκεδάσει ο κ. Τηλιγάδης, ο οποίος τόνισε ότι "θεωρώ πως δεν θα υπάρξει αλλοίωση της γεύσης", αλλά και ότι πρόκειται για ένα "πείραμα", το οποίο δεν αναμένεται να επηρεάσει την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Απεναντίας, θα δώσει την ευκαιρία στον κλάδο των αρτοποιών να βοηθήσει στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων καταναλωτών.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [14:57:30]