Πέμπτη 30 Μαρτίου 07:49      8°-20° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Kοτόπουλο σαλτσάτο από την Αργυρώ

Kοτόπουλο σαλτσάτο από την Αργυρώ



Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα,
αλάτι
πιπέρι
λίγα φρέσκα μυρωδικά
θυμάρι
ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
πουρέ πατάτας για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα
1 σπιτικό ζωμό ψυγείου κότας 300 γρ.
ασπρομανίταρα
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγο ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε για 4' από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15' -20', ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το φιλέτο. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6'. Τα διατηρούμε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4' προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3' σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα το σπιτικό ζωμό κότας και περίπου 1 φλ. νερό. Παίρνουμε όλα τα ζουμιά του ταψιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μανιταριών. Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε τριγύρω με την σάλτσα.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [07:49:48]