Πέμπτη 30 Μαρτίου 23:28      8°-20° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη






Συστατικά
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 2 *400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί ή ξύδι βαλσάμικο
480 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης.
τυρί παρμεζάνα
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
μαύρο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσει.
Κόβουμε τα φύλλα από το ματσάκι βασιλικού και δένουμε με σπάγκο τα κοτσάνια (με αυτόν το τρόπο δημιουργούμε ένα μπουκέ γκαρνί μυρωδικών το οποίο θα αποσύρουμε μετά από το τηγάνι μας).
Χοντροκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μας και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Χοντροκόβουμε τις ντομάτες, τις πιέζουμε λίγο να χάσουν τα πολλά ζουμιά τους και αφήνουμε στην άκρη.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μπαλσάμικο και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμη η σάλτσα βγάζουμε τα κοτσάνια.
Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή για 5-6 λεπτά-θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente. Χρησιμοποιούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή για τον χρόνο προετοιμασίας, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια λίγο πριν από τον επιθυμητό χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι είναι τέλεια μαγειρεμένο.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τη φωτιά. Κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε στην άκρη και ρίχνουμε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη σάλτσα μας αν είναι κάπως πηχτή λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει.

akispetretzikis.com




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [23:28:40]