Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 11:09      0°-11° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σαλάτα με αβγά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Σαλάτα με αβγά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο



Υλικά
Για τη σαλάτα:
3-4 βραστά αβγά, κομμένα στα τέσσερα
½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
12 κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στα δύο
5 φλ. μαρούλι (περίπου 1 κιλό), πλυμένα
3 κ.σ. κόκκινα κρεμμύδια τουρσί
3 κ.σ. ραπανάκι τουρσί
2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ:
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι


Διαδικασία
Βράζουμε τα αβγά για 12 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για 1 λεπτό. Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε στα τέσσερα και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βινεγκρέτ:
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέτουμε το μαρούλι, το αβοκάντο, την ντομάτα, το μπέικον, το τουρσί κρεμμυδιού και το ραπανάκι τουρσί.
Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά και σερβίρουμε.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 


 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [11:09:43]